Zemiakovo- pórové placky

Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 45 Mins

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Pór umyjeme a nakrájame na malé kúsky- ja najskôr pokrájam na prúžky a dám do prístroja na sekanie.
  • Zemiaky očistíme od šupky, umyjeme a nastrúhame najemno. Nastrúhané zemiaky posolíme, chvíľu počkáme (10 minút) a tekutinu zo zemiakov odstránime.
  • Do nastrúhaných zemiakov pridáme nakrájaný pór, vajíčko, korenie a múku. Najskôr pridáme cca 2 lyžice múky a potom pridávame podľa potreby. Hotová zmes by mala mať konzistenciu na placky.
  • Na panvici rozohrejeme olej, lyžicou naberieme zmes a dáme do panvice v tvare malých placiek. Opražíme z obidvoch strán.
  • Poznámka:
  • Na krájanie póru doporučujem použiť mixér- časť na sekanie.

Notes

Moje obľúbené placky. Pór nepúšťa vodu tak ako iná zelenina na placky. Preto sa s ním veľmi dobre pracuje.

Tags

#placky  #por  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *