Zemiakovo- pórové placky

Servings: 4 yield(s)
Prep Time: 20 mins
Cook Time: 25 mins
Total Time: 45 mins
Ingredients
  • 1 stredne veľký pór
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 vajíčko
  • polohrubá múka
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie
Instructions
  1. Pór umyjeme a nakrájame na malé kúsky- ja najskôr pokrájam na prúžky a dám do prístroja na sekanie.
  2. Zemiaky očistíme od šupky, umyjeme a nastrúhame najemno. Nastrúhané zemiaky posolíme, chvíľu počkáme (10 minút) a tekutinu zo zemiakov odstránime.
  3. Do nastrúhaných zemiakov pridáme nakrájaný pór, vajíčko, korenie a múku. Najskôr pridáme cca 2 lyžice múky a potom pridávame podľa potreby. Hotová zmes by mala mať konzistenciu na placky.
  4. Na panvici rozohrejeme olej, lyžicou naberieme zmes a dáme do panvice v tvare malých placiek. Opražíme z obidvoch strán.
  5. Poznámka:
  6. Na krájanie póru doporučujem použiť mixér- časť na sekanie.
Recipe Notes

Moje obľúbené placky. Pór nepúšťa vodu tak ako iná zelenina na placky. Preto sa s ním veľmi dobre pracuje.