Zemiakovo-pórová polievka

Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 30 Mins

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Umyjeme pór a nakrájame ho na malé kúsky (bielu a svetlo zelenú časť z póru). Cibuľu nakrájame na jemné kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky.
  • Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme pór a trochu opražíme. Keď je pór mäkký, pridáme zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Ak je polievka veľmi hustá, môžeme pridať viac vývaru. Ochutíme soľou a korením. Varíme na miernom plameni cca 15 minút- kým nebudú zemiaky uvarené.
  • Z uvarenej polievky odoberieme 1 naberačku tekutiny, ktorou môžeme regulovať hustotu polievky po rozmixovaní. Zvyšnú zmes rozmixujeme. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme odloženú časť tekutiny z polievky. Pri servírovaní môžeme polievku ozdobiť krutónikmi.

Tags

#polievka  #por  

1 Comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *