Zemiakovo-pórová polievka
Servings:
4
yield(s)
Prep Time:
15
mins
Cook Time:
15
mins
Total Time:
30
mins
Ingredients
-
1
veľký pór
-
1
stredne veľká cibuľa
-
3
stredne veľké zemiaky
-
1 liter
zeleninového vývaru
-
soľ, mleté čierne korenie
-
olivový olej
-
krutóny na ozdobenie
Instructions
-
Umyjeme pór a nakrájame ho na malé kúsky (bielu a svetlo zelenú časť z póru). Cibuľu nakrájame na jemné kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky.
-
Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme pór a trochu opražíme. Keď je pór mäkký, pridáme zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Ak je polievka veľmi hustá, môžeme pridať viac vývaru. Ochutíme soľou a korením. Varíme na miernom plameni cca 15 minút- kým nebudú zemiaky uvarené.
-
Z uvarenej polievky odoberieme 1 naberačku tekutiny, ktorou môžeme regulovať hustotu polievky po rozmixovaní. Zvyšnú zmes rozmixujeme. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme odloženú časť tekutiny z polievky. Pri servírovaní môžeme polievku ozdobiť krutónikmi.