Zemiakovo-pórová polievka

Servings: 4 yield(s)
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 15 mins
Total Time: 30 mins
Ingredients
  • 1 veľký pór
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • krutóny na ozdobenie
Instructions
  1. Umyjeme pór a nakrájame ho na malé kúsky (bielu a svetlo zelenú časť z póru). Cibuľu nakrájame na jemné kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky.
  2. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme pór a trochu opražíme. Keď je pór mäkký, pridáme zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Ak je polievka veľmi hustá, môžeme pridať viac vývaru. Ochutíme soľou a korením. Varíme na miernom plameni cca 15 minút- kým nebudú zemiaky uvarené.
  3. Z uvarenej polievky odoberieme 1 naberačku tekutiny, ktorou môžeme regulovať hustotu polievky po rozmixovaní. Zvyšnú zmes rozmixujeme. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme odloženú časť tekutiny z polievky. Pri servírovaní môžeme polievku ozdobiť krutónikmi.