Zeleninový guláš s tekvicou Hokkaido, strukovinami a paradajkovou omáčkou

Yields: 4 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 20 Mins Cook Time: 50 Mins Total Time: 1 Hr 10 Mins

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Tekvicu očistíme a nakrájame na malé kocky. Z jednej štvrtiny tekvice urobíme pyré a to tak, že kocky uvaríme- napr. v parnom hrnci (cca 10 minút) alebo ich uvaríme vo vode, prípadne upečieme. Po zmäknutí roztlačíme vidličkou alebo ručným mixérom.
  • Vo väčšej panvici opražíme na olivovom oleji nakrájanú cibuľku- do sklovita. Pridáme papriku, škoricu, prípadne chili alebo ďalšie koreniny podľa chuti. Premiešame. Pridáme šošovicu, zalejeme trochou vývaru (aby šošovica bola zakrytá) a varíme cca 25 minút, kým šošovica nie je takmer mäkká. Potom pridáme zvyšok kociek neuvarenej tekvice, fazuľu (alebo cícer), tekvicové pyré a paradajky. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Varíme ďalších 20 minút, kým tekvica nie je mäkká. Počas varenia v prípade potreby dolievame zvyšným vývarom alebo vodou.
  • Podávame v miskách-ozdobené petržlenovou vňaťou, prípadne kúskami avokáda.

Notes

V ingredienciách sa píše o plechovkách fazuľky a paradajok, ale je možné samozrejme použiť vopred uvarenú strukovinu- fazuľu alebo cícer. Často používam trojkombináciu- cícer, veľká a malá fazuľa. (predávajú aj fazuľový mix v plechovke) Tiež je to jeden z receptov, kde nie je nutné suroviny presne vážiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *