Špagety s bezmäsitými guľôčkami

Yields: 3 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 40 Mins

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme chvíľu bezmäsité guľôčky z mrazeného balenia z Ikea.
  • Guličky vyberieme mimo panvice a vo výpeku opečieme cibuľu do zlatohneda. Zalejeme červeným vínom, miešame a varíme kým sa víno nezredukuju asi na polovicu. Pridáme paradajkový pretlak (ak je potrebné, môžeme pridať aj vodu), soľ, cukor.
  • Odložené guľôčky pridáme tiež naspäť do omáčky. Varíme cca 20-25 minút, kým omáčka nezhustne a guľôčky sú uvarené. Medzitým si uvaríme špagety podľa návodu.
  • Po uvarení omáčky dáme do nej uvarené špagety, premiešame a posypeme parmezánom. Pri podávaní môžeme ozdobiť ďalším parmezánom.

Notes

Mrazené bezmäsité guľôčky z Ikea je jedlo, ktoré mám vždy v zásobe v mrazničke. V tomto recepte ich varím priamo v omáčke.
Môžete ich však pripraviť podľa návodu na obale a pridať do hotovej omáčky. Môžete ich aj pokrájať na menšie kúsky.
Ja ich mám rada takto ako je uvedené v recepte:-)
Samozrejme, je možné použiť akékoľvek obľúbené guličky- či už hotové, alebo pripravené podľa receptov, ktorých je dosť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *