Kuracie prsia s kapustou a mrkvou

Yields: 4 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 10 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 50 Mins

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings
  • Na ozdobenie

Instructions

0/4 Instructions
  • Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, pridáme grilovacie korenie, trochu olivového oleja a marinujeme aspoň hodinu, prípadne aj dlhšie. Kľudne aj deň vopred. Marinovanie nie je nutné, ale mäso bude chutnejšie. Kapustu nakrájame na malé kúsky, mrkvu postrúhame na jemno.
  • Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme kuracie kúsky- cca 5 minút až kým trochu nezhnednú. Pridáme paradajkový pretlak, varíme ďalšie 2 minúty.
  • Pridáme kapustu, soľ, korenie a trochu povaríme. Keď kapusta trochu zmäkne, pridáme postrúhanú mrkvu a zalejeme vývarom.
  • Varíme cca 35 minút- občas premiešame. Pri podávaní môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou. K tomuto jedlu nepotrebujete žiadnu prílohu, ale ak chcete, môžete kombinovať so zemiakmi, prípadne pečenou zeleninou (batáty, mrkva, petržlen...).

Notes

Výborná kombinácia chutí. Môžete použiť aj morčacie mäso.

Tags

#kapusta  #kuracieprsia  #mrkva  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *