Jablkovo hrušková štrúdľa z lístkového cesta

Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 50 Mins

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings
  • Na potretie:

Instructions

0/5 Instructions
  • Jablká a hrušky očistíme od šupky, vykrojíme jadierka a nastrúhame nahrubo (môžeme aj pokrájať na rovnomerné malé kúsky). Necháme chvíľu postáť a prípadnú šťavu z ovocia odstránime (vyžmýkame rukami).
  • Pridáme vanilínový cukor, škoricu, orechy a hrozienka. Všetko zľahka premiešame.
  • Lístkové cesto rozprestrieme na plech a naplníme pripravenou zmesou.
  • Zabalíme do štrúdle (okraje spevníme) a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  • Povrch trochu poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť na cca 25- 30 minút na 190°C- prípadne podľa návodu na balení- až kým nebude povrch zlatý.

Tags

#hruska  #jablko  #strudla  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *