Hráškovo- špenátové rizoto s parmezánom

Yields: 3 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 15 Mins

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings
  • Na ozdobenie

Instructions

0/4 Instructions
  • Ryžu prepláchneme vo vode. Rovnako aj čerstvé špenátové listy. Necháme vyschnúť. Ak nemáte čerstvý špenát, skúste použiť mrazený.
  • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej. Vložíme ryžu a trochu opečieme. Pridáme dvojnásobné množstvo vody- teda 2 šálky. Pridáme soľ a korenie.
  • Pridáme mrazený hrášok- kľudne aj viac:-) A nakoniec lístky špenátu. Opatrne premiešame a počas varenia už nemiešame. Prikryjeme pokrievkou a varíme cca 10 minút. Môže sa zdať, že špenátu je veľa, ale po uvarení zmenší svoj objem.
  • Po 10 minútach varenia premiešame, vypneme sporák a posypeme parmezánom- podľa chuti.

Tags

#hrasok  #parmezan  #rizoto  #spenat  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *