Hráškovo- špenátové rizoto s parmezánom

Servings: 3 yield(s)
Prep Time: 5 mins
Cook Time: 10 mins
Total Time: 15 mins
Ingredients
  • 1 šálka ryže
  • 2 šálky vody
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 4 -5 hrstí hrášku
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • Na ozdobenie
  • parmezán
Instructions
  1. Ryžu prepláchneme vo vode. Rovnako aj čerstvé špenátové listy. Necháme vyschnúť. Ak nemáte čerstvý špenát, skúste použiť mrazený.
  2. V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej. Vložíme ryžu a trochu opečieme. Pridáme dvojnásobné množstvo vody- teda 2 šálky. Pridáme soľ a korenie.
  3. Pridáme mrazený hrášok- kľudne aj viac:-) A nakoniec lístky špenátu. Opatrne premiešame a počas varenia už nemiešame. Prikryjeme pokrievkou a varíme cca 10 minút. Môže sa zdať, že špenátu je veľa, ale po uvarení zmenší svoj objem.
  4. Po 10 minútach varenia premiešame, vypneme sporák a posypeme parmezánom- podľa chuti.