Hráškovo- špenátové rizoto s parmezánom
Servings:
3
yield(s)
Prep Time:
5
mins
Cook Time:
10
mins
Total Time:
15
mins
Ingredients
-
1 šálka
ryže
-
2 šálky
vody
-
100
g
čerstvého špenátu
-
4 -5 hrstí
hrášku
-
olivový olej
-
soľ, mleté čierne korenie
Na ozdobenie
-
parmezán
Instructions
-
Ryžu prepláchneme vo vode. Rovnako aj čerstvé špenátové listy. Necháme vyschnúť.
Ak nemáte čerstvý špenát, skúste použiť mrazený.
-
V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej. Vložíme ryžu a trochu opečieme.
Pridáme dvojnásobné množstvo vody- teda 2 šálky.
Pridáme soľ a korenie.
-
Pridáme mrazený hrášok- kľudne aj viac:-)
A nakoniec lístky špenátu. Opatrne premiešame a počas varenia už nemiešame. Prikryjeme pokrievkou a varíme cca 10 minút.
Môže sa zdať, že špenátu je veľa, ale po uvarení zmenší svoj objem.
-
Po 10 minútach varenia premiešame, vypneme sporák a posypeme parmezánom- podľa chuti.