Makovo- hrušková štrúdľa

Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 45 Mins

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Hrušky očistíme od šupky, vykrojíme jadierka a nastrúhame nahrubo. Necháme chvíľu postáť a prípadnú šťavu z ovocia vyžmýkame. Do hrnca dáme mlieko, maslo, rozpustíme a pridáme mak s cukrom- varíme, kým nebude hustá kaša. V prípade potreby môžeme pridať mlieko.
  • Do zmesi pridáme nastrúhané hrušky a zľahka premiešame. Môžeme pridať aj hrozienka. Lístkové cesto rozprestrieme na plech a naplníme pripravenou zmesou. Zabalíme do štrúdle (okraje spevníme) a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  • Povrch trochu poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť na cca 30 minút na 190°C- prípadne podľa návodu na balení- až kým nebude povrch zlatý.

Tags

#hruska  #mak  #strudla  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *