Makovo- hrušková štrúdľa
Servings:
4
yield(s)
Prep Time:
15
mins
Cook Time:
30
mins
Total Time:
45
mins
Ingredients
-
lístkové cesto (používam hotové balenie)
-
3
hrušky
-
200
g
maku s cukrom
-
1,8 dl
mlieka
-
1 lyžica
masla
-
1
vajíčko na potretie
Instructions
-
Hrušky očistíme od šupky, vykrojíme jadierka a nastrúhame nahrubo.
Necháme chvíľu postáť a prípadnú šťavu z ovocia vyžmýkame.
Do hrnca dáme mlieko, maslo, rozpustíme a pridáme mak s cukrom- varíme, kým nebude hustá kaša. V prípade potreby môžeme pridať mlieko.
-
Do zmesi pridáme nastrúhané hrušky a zľahka premiešame. Môžeme pridať aj hrozienka.
Lístkové cesto rozprestrieme na plech a naplníme pripravenou zmesou.
Zabalíme do štrúdle (okraje spevníme) a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
Povrch trochu poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť na cca 30 minút na 190°C- prípadne podľa návodu na balení- až kým nebude povrch zlatý.