Makovo- hrušková štrúdľa

  • Difficulty: Easy
  • Category:
Servings: 4 yield(s)
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Total Time: 45 mins
Ingredients
  • lístkové cesto (používam hotové balenie)
  • 3 hrušky
  • 200 g maku s cukrom
  • 1,8 dl mlieka
  • 1 lyžica masla
  • 1 vajíčko na potretie
Instructions
  1. Hrušky očistíme od šupky, vykrojíme jadierka a nastrúhame nahrubo. Necháme chvíľu postáť a prípadnú šťavu z ovocia vyžmýkame. Do hrnca dáme mlieko, maslo, rozpustíme a pridáme mak s cukrom- varíme, kým nebude hustá kaša. V prípade potreby môžeme pridať mlieko.
  2. Do zmesi pridáme nastrúhané hrušky a zľahka premiešame. Môžeme pridať aj hrozienka. Lístkové cesto rozprestrieme na plech a naplníme pripravenou zmesou. Zabalíme do štrúdle (okraje spevníme) a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  3. Povrch trochu poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť na cca 30 minút na 190°C- prípadne podľa návodu na balení- až kým nebude povrch zlatý.