Rizoto s tekvicou Hokkaido

Yields: 3 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 40 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr 10 Mins

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings
  • Na ozdobenie:

Instructions

0/3 Instructions
  • Pripravíme si tekvicu- ja používam dva spôsoby: 1. Celú tekvicu hokkaido zabalíme do alobalu a upečieme v rúre do mäkka (na 180 °C). Keď je mäkká, vyberieme ju z rúry a necháme vychladnúť. Očistíme od šupky (alebo nemusíme, ak používame tekvicu z vlastnej záhradky), vyberieme jadierka a tekvicu nakrájame na malé kocky. Na rizoto stačia 2 šálky tekvice, zo zvyšku môžeme urobiť polievku. 2. Tekvicu očistíme od šupky, vyberieme jadierka (lyžicou) a pokrájame na malé kocky. Uvaríme ju v parnom hrnci cca 10 minút alebo upečieme v rúre - dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 30 minút na 180°C.
  • Pomaranč očistíme (aj od bielej šupky) a pokrájame na malé kocky. Šalotku nakrájame na jemno. Ryžu prepláchneme a pripravíme si horúci vývar. Na väčšej panvici osmažíme na olivovom oleji šalotku. Pridáme ryžu a trochu opečieme. Zalejeme vínom. Premiešame a počkáme, kým sa vyparí tekutina. Pridáme pomarančovú šťavu a 1 naberačku vývaru. Stále miešame, až kým sa tekutina nevstrebe a pridáme ďalšiu naberačku vývaru. Opakujeme, kým ryža nie je uvarená.
  • Na koniec pridáme kocky pripravenej tekvice a kúsky pomaranča. Premiešame. Môžeme dovariť, ak je potrebné. Podávame ozdobené tekvicovými semiačkami.

Tags

#hokkaido  #pomaranč  #rizoto  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *