Zeleninová polievka s domácimi haluškami

Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 35 Mins

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings
  • Na halušky:

Instructions

0/3 Instructions
  • Mrkvu a petržlen a jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Zemiaky očistíme a pokrájame na malé kocky.
  • Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme mrkvu a 1 minútku opražíme. Pridáme petržlen, zemiaky, zalejeme vývarom. Pridáme mrazený hrášok a dochutíme soľou a korením. Varíme na miernom ohni cca 10 minút.
  • Medzitým si pripravíme halušky- v miske rozbijeme vajíčko, pridáme múku, soľ, trochu korenia, trochu vody. Rozmiešame. Môžeme pridať - priamo do halušiek petržlenovú vňať. Pridáme ďalšiu múku podľa potreby tak, aby vznikla hustá konzistencia na vytvarovanie halušiek. Keď sú mrkva a zemiaky uvarené (po cca 10 minútach), vhodíme do polievky halušky. Povaríme ďalšie 2 minúty a odstavíme. Pridáme petržlenovú vňať a podávame.

Tags

#hrasok  #mrkva  #polievka  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *