cca 300
g
pečeného (grilovaného) kuracieho stehna, alebo kúsky z iných častí (stačí 1 väčšie stehno)
1
jablko nakrájané na kocky (aj so šupkou)
3 lyžice
nakrájaných orechov
2 lyžice
sušených brusníc
3 lyžice
gréckeho bieleho jogurtu
1 lyžička
horčice
1 lyžica
medu
1 lyžica
citrónovej šťavy
soľ, mleté čierne korenie
Instructions
V malej miske zmiešame jogurt, horčicu, med, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Podľa potreby dochutíme.
Kuracie mäso (ktoré je už upečené alebo grilované) očistíme od kostí a kože, nakrájame na menšie kúsky.
Nakrájané kúsky mäsa dáme do misky, pridáme brusnice, orechy a nakrájané kúsky jablka.
Pridáme jogurt zmiešaný s prísadami a zamiešame.
Šalát podávame napr. s croissantom (croissant rozkrojíme a do stredu vložíme šalát- môžeme pridať aj kúsky zeleného šalátu)
alebo len tak...
Recipe Notes
Tento šalát je výborná možnosť na využitie zvyškov z obeda- ak Vám ostane napríklad jedno upečené kuracie stehno.
Všetky ostatné suroviny doma určite nájdete a máte skvelý snack na ďalší deň do práce.