Kurací šalát s jablkom a brusnicami

Servings: 2 yield(s)
Prep Time: 10 mins
Ingredients
  • cca 300 g pečeného (grilovaného) kuracieho stehna, alebo kúsky z iných častí (stačí 1 väčšie stehno)
  • 1 jablko nakrájané na kocky (aj so šupkou)
  • 3 lyžice nakrájaných orechov
  • 2 lyžice sušených brusníc
  • 3 lyžice gréckeho bieleho jogurtu
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ, mleté čierne korenie
Instructions
  1. V malej miske zmiešame jogurt, horčicu, med, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Podľa potreby dochutíme. Kuracie mäso (ktoré je už upečené alebo grilované) očistíme od kostí a kože, nakrájame na menšie kúsky.
  2. Nakrájané kúsky mäsa dáme do misky, pridáme brusnice, orechy a nakrájané kúsky jablka. Pridáme jogurt zmiešaný s prísadami a zamiešame.
  3. Šalát podávame napr. s croissantom (croissant rozkrojíme a do stredu vložíme šalát- môžeme pridať aj kúsky zeleného šalátu) alebo len tak...
Recipe Notes

Tento šalát je výborná možnosť na využitie zvyškov z obeda- ak Vám ostane napríklad jedno upečené kuracie stehno. Všetky ostatné suroviny doma určite nájdete a máte skvelý snack na ďalší deň do práce.