Koláč z čokolády Margot

Yields: 1 Serving Difficulty: Medium Prep Time: 20 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 50 Mins

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings
  • Na polevu:

Instructions

0/5 Instructions
  • Čokoládu nastrúhame na jemnom strúhadle (nevadí, keď tam budú aj väčšie kúsky čokolády). Odporúčam predtým dať čokoládu Margot do chladničky, bude sa lepšie strúhať.
  • Takto vypadá nastrúhaná čokoláda Margot.
  • Do kuchynského robota preosejeme múku spolu s práškom do pečiva. Pridáme ostatné prísady vrátane postrúhanej čokolády a zamiešame. Prísady by mali byť izbovej teploty- mlieko, smotanu a vajíčka vyberieme z chladničky skôr. Hotové cesto vylejeme na veľký plech (vymastený a posypaný múkou) a dáme do rúry. Pečieme cca 20- 25 minút na 175 °C.
  • Medzitým si pripravíme polevu- zmiešaním masla, cukru a kakaa- ručne, alebo tyčovým mixérom. Hmota má byť hustá.
  • Ihneď po upečení (ešte kým je koláč teplý) koláč rovnomerne potrieme pripravenou "polevou" a necháme vychladnúť.

Tags

#kolac  #margot  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *