Domáca paradajková omáčka (verzia s paradajkami pečenými v rúre)

Yields: 1 Serving Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 50 Mins

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Pripravíme si všetky suroviny.
  • Paradajky prekrojíme a rozložíme ich na plech s papierom na pečenie. Prekrojenou stranou nahor. Pomedzi paradajky dáme očistené strúčiky cesnaku. Ja dávam 6-8 kúskov. Posolíme, okoreníme mletým čiernym korením- kľudne aj viac. Nakoniec celé polejeme cca 3 lyžicami olivového oleja. Pečieme v rúre na 200 °C približne 40 minút.
  • Medzitým si pripravíme karamelizovanú cibuľu. Dve veľké žlté cibule nakrájame na plátky. Do menšieho hrnca dáme lyžicu olivového oleja, pridáme nakrájané plátky cibule a premiešame. Necháme smažiť na strednom plameni až kým nebude skaramelizovaná. Bude mať zlatistú farbu a bude nádherne voňať. Priebežne premiešavame. Trvá to celé asi 20 minút.
  • Keď sú paradajky opečené, vyberieme ich z rúry a necháme pár minút vychladnúť. V tomto momente môžete vybrať kúsky šupiek paradajok- prstami. Ja to však nerobím a nechávam aj šupky. Paradajky (trochu vychladnuté) aj s opečeným cesnakom dáme do mixéra alebo nádoby (ak použijeme ponorný mixér). Pridáme skaramelizovanú cibuľku a čerstvú bazalku. Rozmixujeme- môžeme úplne na hladko alebo tak, aby tam boli kúsky paradajok.
  • Rozmixovanú zmes prelejeme do hrnca a pridáme sušené oregano. Trochu povaríme na strednom plameni- podľa toho akú hustú chceme omáčku. Ak chceme hustejšiu, necháme variť viac minút. Ak je hustota po rozmixovaní v poriadku, môžete povariť len trochu alebo vôbec.
  • Hotovú omáčku podávame s obľúbenými cestovinami alebo do rôznych iných receptov. V chladničke vydrží pár dní. Ak však máte naozaj veľa paradajok, môžete túto domácu omáčku aj zavariť - na 15 minút.

Notes

Ak máte doma veľa paradajok, môžete túto skvelú domácu paradajkovú omáčku aj zavariť -  na 15 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *