Domáca granola (s arašidovým maslom, proteínom, ovsenými vločkami)

Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 18 Mins Total Time: 28 Mins

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Na panvici (v hrnci) na miernom ohni rozpustíme arašidové maslo s medom, až kým sa hmota nespojí. Potom pridáme vanilku. Odstavíme, pridáme ovsené vločky, proteín, škoricu, ľanové semienka a štipku soli. Môžeme primiešať časť kokosových kúskov. Premiešame.
  • Zmes rovnomerne rozložíme v nádobe na pečenie a pečieme na 160°C asi 18 minút. Počas pečenia môžeme zmes premiešať.
  • Do vychladnutej zmesi primiešame kúsky čokolády a kúsky kokosu. Ja občas pridám čokoládu, keď je zmes ešte trochu teplá - rozpustia sa a potom pridám pár kúskov aj do vychladnutej zmesi. Vychladnutú zmes dáme do uzatvárateľnej nádoby. Vydrží niekoľko dní.
  • Servírovanie:
  • Granola je výborná s bielym gréckym jogurtom, alebo len tak s jahodami, alebo čučoriedkami...

Notes

Ako šálku používam odmerku, ktorá zodpovedá šálke- mám rada také, kde je 1/3, 1/2 šálky....- napr. od Tescoma.
Pri tomto recepte však na presnom množstve ingrediencií nezáleží.

1 Comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *