Bazový sirup s jahodami

Yields: 1 Serving

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Bazové kvety očistíme o hrubé stonky a až potom odvážime približne 300 g kvetov. Kvety neumývame. Prevaríme dva litre vody. Dva bio citróny nakrájame na kolieska. Z jedného si vyžmýkame šťavu.
  • Kvety bazy vložíme do veľkej misky, pridáme jahody, nakrájané citróny a hrsť mäty. Pridáme šťavu z jedného citrónu. Celé zalejeme prevarenou vodou- vlažnou alebo vychladnutou- 2 litre. Prikryjeme tanierom.
  • Celú zmes necháme na chladnom mieste (ja nechávam v chladničke) aspoň 24 hodín. Môže to byť aj viac hodín. Občas môžeme aj premiešať. Po uplynutí aspoň 24 hodín zmes vyžmýkame a precedíme cez jemné sitko. (na obrázku je tekutina ešte predtým ako som to precedila cez sitko)
  • Získame cca 1,75 litra tekutiny, ktorú vlejeme do hrnca. Na pomalom plameni začneme variť a postupne pridávame cukor. Keď je cukor rozpustený, varíme ešte ďalších cca 10 minút. Hotový sirup - ešte horúci nalejeme do pripravených čistých fliaš. Necháme vychladnúť. Skladujeme na chladnom mieste.

Tags

#baza  #jahody  #sirup  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *