Cisársky trhanec – Kaiserschmarrn

Yields: 2 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 40 Mins

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
  • prísady k jedlu

Instructions

0/6 Instructions
  • Hrozienka namočíme do rumu. Oddelíme žĺtka od bielok. Do bielok pridáme trochu soli a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s múkou, mliekom, vanilkovým cukrom a trstinovým cukrom.
  • Pridáme hrozienka a postupne aj sneh, ktorý len zľahka primiešame.
  • Na veľkej panvici rozpálime malú kocku masla. Vylejeme polovicu cesta- mala by to byť hrubšia vrstva. Prikryjeme pokrievkou a na strednom plameni pečieme cca 5- 6 minút.
  • Keď je spodná časť hnedá, rozdelíme cesto vareškou na 4 časti a postupne obrátime. Alebo môžeme túto hrubú palacinku obrátiť vcelku:-)
  • Necháme cca ďalšie 4 minúty piecť a začneme palacinku trhať na kúsky- najlepšie dvomi vareškami. Pridáme trochu masla do stredu panvice, posypeme práškovým cukrom a pečieme na panvici, až kým kúsky nebudú zlatohnedé. Rovnako urobíme druhú porciu zo zvyšku cesta.
  • Kúsky dáme na tanier a posypeme práškovým cukrom. Podávame s obľúbeným džemom. Môžeme pridať ďalšie hrozienka a obľúbené ovocie- ja pridávam jahody alebo čučoriedky.

Notes

Toto jedlo chutí najlepšie, ak sa s ním podelíte s priateľmi. Urobte veľkú porciu a užite si skvelú zábavu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *